Koen Nijbroek uit Elst is kampioen treinreizen

ELST - Koen Nijbroek uit Elst (bij Rhenen) mag zich sinds dit weekend de kampioen treinreizen noemen. Binnen 24 uur legde hij 1979 kilometer met de trein af in Nederland. De wedstrijd was bedoeld om te ontdekken wie de meest fanatieke treinreiziger van ons land is.
Koen deed mee aan de wedstrijd omdat hij graag met de trein reist. "Ik doe het vooral voor de ontspanning, dan ga ik af en toe een dagje weg, door Nederland, naar bijvoorbeeld Zandvoort. Dus toen dacht ik: waarom niet 24 uur lang? Die uitdaging wilde ik wel aangaan. Er waren uiteindelijk nog 110 andere mensen die zo gek waren als ik."

RUST

Tijdens de 24 uur die hij grotendeels in de trein doorbracht, was er nauwelijks tijd om uit te rusten. "Ik heb maar vijftig minuten geslapen, want je staat zó onder spanning de hele tijd. Je vraagt je af of je je overstappen gaat halen en wat je moet doen als je het niet haalt. Je komt niet aan slapen toe", aldus Koen.
De wedstrijd startte midden in de nacht ergens op een station in Nederland. "Gek genoeg was dat heel gezellig. Je stapt met nog 35 mensen in een geel T-shirtje de trein in en je spreekt met een hoop mensen. Iedereen heeft weer een andere reden om mee te doen. Je ziet ook veel van Nederland. Het is ook uitdagend, want soms heb je maar een paar minuten overstaptijd."

BIJNA MIS

Een paar keer ging het bijna mis. "Vijf keer ben ik door het oog van de naald gekropen. Dan was het secondewerk, dat ik de trein binnensprong en de deuren achter me sloten. Het is dus heel erg close geweest elke keer."
Behalve een voldaan gevoel, was Koen na afloop vooral heel erg moe. "Ik heb ongeveer 48 uur zonder slaap gezeten, dat begint er vandaag wel in te hakken. Maar ik ben ook blij dat het gelukt is."
Omdat hij winnaar is, krijgt Koen een InterRail-ticket waarmee hij een rondreis door Europa kan maken. "Maar voor deze treinreis ga ik het lekker rustig aan doen en een paar leuke bestemmingen opzoeken", besluit hij.
Met de 1979 kilometer heeft Koen ook het record op zijn naam gezet. Het vorige record lag bijna 400 kilometer lager. Deelnemers mochten dit jaar voor het eerst twee keer elk traject mochten afleggen.

Koen Nijbroek: "Ik ben moe"
Koen Nijbroek legde in 24 uur bijna 2000 kilometer met de trein af in Nederland
Koen Nijbroek in UVandaag over zijn kampioenschap

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.