RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hof geeft ook in hoger beroep 24 jaar cel voor martelmoord

WIJK BIJ DUURSTEDE - De 31-jarige Alberto T. is ook in hoger beroep veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf. Het gerechtshof in Den Bosch acht hem schuldig aan de moord op politie-informant Guido Kosterman uit Wijk bij Duurstede.

Kosterman werd in december 2012 dood aangetroffen bij een loods in Maastricht. Zijn lichaam was gruwelijk verminkt en verbrand. Er zou sprake zijn geweest van marteling. De moord was vermoedelijk een afrekening omdat Kosterman T. zou hebben verraden bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE).


HOGER BEROEP

De rechtbank in Maastricht veroordeelde T. in januari 2015 ook al tot 24 jaar cel. Het OM hield in haar eis bij het hoger beroep vast aan dezelfde straf. T. heeft altijd ontkend dat hij de man heeft mishandeld en verbrand. De verdachte wilde niet meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek.

Het hof acht de moord en verminking bewezen op basis van onder meer DNA-sporen en verklaringen. Aangezien de mishandeling langere tijd heeft geduurd, had T. zich kunnen beraden en stoppen. Toch is hij doorgegaan. Daarom spreekt het hof van voorbedachte rade en moord.

Nabestaanden hebben een schadevergoeding gekregen van ruim tweeduizend euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht