Instellingen

Door examenfraude gedupeerde leerlingen toch geslaagd

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - De examenfraude bij De Passie in Utrecht heeft uiteindelijk weinig merkbare gevolgen gehad voor de gedupeerde leerlingen. Volgens een woordvoerder van de christelijke school heeft geen enkele scholier ervoor gekozen om vanwege de fraude een herexamen te doen.
Anderhalve week geleden bleek dat er een "onregelmatigheid" was geconstateerd bij het nakijken van de examens van acht leerlingen voor het vak Wiskunde A.

WEGSTREPEN

De scholieren kozen ervoor om de vragen waarmee geknoeid was weg te strepen en de uitslag die overbleef te laten staan. Dat was voor zeven van hen voldoende om hun examen te halen. Een leerling is nog niet geslaagd, maar die moest voor een ander vak sowieso nog een herexamen doen.
De Passie heeft de verantwoordelijke docent ontslagen. In het team wordt momenteel goed gesproken over mogelijke maatregelen om problemen in de toekomst te voorkomen, zegt een woordvoerder tegen RTV Utrecht.

TACHTIG EXAMENS

De Passie is niet de enige school in Midden-Nederland waar onregelmatigheden bij de examens werden aangetroffen. Zo zijn de examens van tachtig leerlingen van het
in Nieuwegein onvindbaar, doordat een docent ze niet op de juiste wijze had achtergelaten. De man was daarna onvindbaar en de leerlingen van de koksopleiding moeten het examen daarom opnieuw doen.
De school laat RTV Utrecht weten dat de herexamens op 29 juni en 3 juli zijn. Over de situatie rondom de betrokken docent kan de school weinig zeggen. "Hij is ontslagen. Maar onze prioriteit ligt nu echt bij de gedupeerde leerlingen."

PARTICULIERE SCHOOL

Ook een docent van de
Instituut Blankestijn aan de Utrechtse Oudegracht pleegde fraude. Deze leraar veranderde sommige antwoorden van leerlingen.
Ook deze leraar is ontslagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.