Celstraf geëist voor kraak met handgranaat in Vreeswijk

© Danny Geubbelmans (Visser Electro)
VREESWIJK - Het OM eist een celstraf tegen twee 21-jarige Amsterdammers, voor het plegen van een kraak aan de Dorpsstraat in Vreeswijk, Nieuwegein. De mannen probeerden in maart met een handgranaat een elektronicazaak binnen te komen.
De hoofdverdachte heeft bekend dat hij de granaat tegen de winkelruit gooide. Hij heeft een celstraf van 36 maanden horen eisen, waarvan zes voorwaardelijk.
Zijn handlanger houdt de lippen op elkaar, maar is gepakt met een pistool en bijbehorende patronen. Hem hangt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden boven het hoofd. Ze zitten allebei al vast sinds hun arrestatie op de nacht van de misdaad.

LEVENSGEVAARLIJK

Boven de winkel woonde een gezin met jonge kinderen, dat volgens het OM serieus in levensgevaar is geweest. Bovendien neemt de aanklager het de verdachten kwalijk dat ze geen openheid van zaken over hun motieven hebben gegeven.
De twee dieven slaagden er overigens niet in het pand in te komen vanwege inbraakwerend glas. "Het geeft een hoop ellende", zei eigenaar Danny Geubbelmans destijds tegen Nieuwegein TV. "Het was een zinloze actie."
De uitspraak is over twee weken.

"Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.