Vleuten heeft vanaf vandaag eigen buurtnetwerk

VLEUTEN - Vleuten, De Meern en Haarzuilens hebben vanaf vandaag hun eigen buurtnetwerk, genaamd 'Wil'. Het netwerk is bedoeld om buurtbewoners op weg te helpen als ze hulp nodig hebben. De officiële lancering van het buurtnetwerk is vanmiddag in Vleuten.
"Vanmiddag komt een website online waar je je vraag kunt stellen", vertelt Wilma de Buck, projectleider bij het buurtnetwerk. "Ook kun je een mailtje sturen waar je antwoord op je vraag krijgt en verder breiden we ook de telefoondienst uit. Ouderen bellen namelijk liever dan dat ze online aan de gang gaan. We willen verder een aantal inlooppunten gaan verzorgen."
Bewoners van de Utrechtse wijken kunnen met uiteenlopende vragen terecht bij 'Wil'. "Als je op zoek bent naar praktische hulp, als je jezelf bijvoorbeeld niet meer kunt vervoeren, kun je hulp inschakelen. Er zijn ook veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten in de buurt, als je bijvoorbeeld op zoek bent naar iemand om samen te sporten of als je huiswerkbegeleiding nodig hebt."
De Buck merkt in de buurt dat veel mensen behoefte hebben aan hulp. "Er zijn veel burgerinitiatieven en soms weten mensen gewoon niet waar ze moeten zijn. Wij verzamelen al deze informatie."

Wilma de Buck over het nieuwe buurtnetwerk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.