Instellingen

Den Hommel deze zomer familiezwembad, jeugdgroepen niet welkom

UTRECHT - Zwembad Den Hommel in Utrecht richt zich deze zomer op families. Tussen 10 juli en 20 augustus zijn jongeren onder de 16 jaar overdag alleen welkom met een volwassene ouder dan 25 jaar. Jeugd tussen de 16 en 25 jaar mag sowieso niet komen. Volgens de gemeente kunnen zij terecht in zwembad De Krommerijn.
De maatregel moet voorkomen dat badgasten met grote leeftijdsverschillen elkaar in de weg zitten, mede door het kinderbuitenbad dat dicht is vanwege een renovatie. Om Den Hommel leuker te maken voor kinderen zijn er deze zomer diverse opblaasbare speeltoestellen en andere speelelementen te vinden op de ligweide en in het wedstrijd- en doelgroepenbad.
Een aantal omwonenden is kritisch. Zij denken dat problemen met vervelende jongeren in het verleden ten grondslag liggen aan het besluit. De bewoners vinden dat pubers van goede wil gewoon zonder ouders naar het zwembad moeten kunnen.
"De fucking wereld op zijn kop!", schrijft een Twitteraarster. "Omdat er tuig is wat het zwembad terroriseert is er geen enkel kind meer welkom." Iemand anders stelt: "Een andere keuze is het deel dat zich misdraagt er uit te zetten, zodat de rest wel gewoon kan komen."
Zwembad Den Hommel is 's avonds tijdens het banenzwemmen wel open voor jongeren onder de 16. Ook kunnen zij wel zonder begeleiding naar andere zwembaden in de stad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.