Frustratie bij plofkraakzaak: "Kans op Elfstedentocht groter dan op een inhoudelijke zitting"

PROVINCIE UTRECHT - Als het aan de Utrechtse rechtbank ligt, komen zeven Utrechtse leden van een plofkraakbende op vrije voeten. Voorwaarde is wel dat zij een enkelband moeten dragen. De reclassering gaat dat proces verder begeleiden.
Volgens de rechter is er voldoende bewijs tegen de mannen. Doordat niet duidelijk is wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint, mogen ze nu toch het proces in vrijheid afwachten. De mannen hebben tot nu toe negen maanden in de cel gezeten.
En tijdens de zitting bleek al dat het zijn tol eist. "Ik trek het niet meer. Ik zit onterecht vast. Mijn dna is gevonden op plaats delict terwijl ik in Marokko zat", aldus één van de verdachten vandaag.

BENDE

Advocaten van de
zijn dan ook blij met de uitkomst va de regiezitting. Zij vinden sowieso dat er niet genoeg bewijs is in de zaak.
Alles zou van speculaties aan elkaar hangen. Eén van de advocaten typeerde dat door te zeggen dat "de kans op een Elfstedentocht groter is dan een inhoudelijke behandeling van deze zaak."

PLOFKRAAK

De mannen worden verantwoordelijk gehouden voor 54 plofkraken op geldautomaten. Ze sloegen vooral toe bij filialen van Albert Heijn. Ook supermarkten in Leersum en Soest waren het slachtoffer.
De plofkrakers zouden deel uitmaken deel uit van een bende die zeer geprofessionaleerd te werk gaat. Ze komen uit Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein en Nieuwersluis.
Om de verdachten te steunen waren er vandaag veel vrienden en familieleden aanwezig in de rechtbank.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.