Instellingen

Rechter oordeelt over dodelijke steekpartij op Amersfoortse partyboot

AMERSFOORT - Wat een gezellig familiefeestje had moeten worden, eindigde in een steekpartij. In december vorig jaar kwam Amersfoorter Michael de Boe om het leven op de verjaardag van zijn oma. Volgens het Openbaar Ministerie heeft zijn oom, Harald B., hem neergestoken. Vandaag doet de rechter uitspraak in de zaak.
De dood van Michael heeft veel impact gehad op zijn familie. Zijn zusje Kelly zei eerder tegen RTV Utrecht dat ze met veel liefde aan hem terugdenkt. "Hij heeft wel wat probleempjes gehad, maar hij kwam daar weer uit. Het ging super: hij had zijn rijbewijs net gehaald en had net een nieuwe baan. Het is nu allemaal even in de war."

DOCHTERTJE

Michael kreeg op het feestje van zijn oma
met zijn oom Harald. Hij zou een opmerking gemaakt hebben over de moeder van Michael. B. zou een mes hebben getrokken en Michael neer hebben gestoken. Het dochtertje van B. stond er vlakbij toen dit gebeurde. Een week na zijn dood was er een
in Amersfoort. 150 mensen stonden toen stil bij zijn overlijden.
Volgens de officier van justitie heeft de verdachte Michael bewust neergestoken. Maar Harald B. ontkent. Hij zegt dat hij juist wegliep bij de ruzie.

MES

"Michael de Boe is, ook volgens verklaringen, juist achter m'n cliënt aangerend en heeft hem aan zijn arm getrokken. M'n cliënt wilde toen nog een keer weglopen en toen werd hij nog een keer aan z'n arm getrokken. De Boe heeft toen het mes in z'n eigen lichaam gestoken, verklaart m'n client", zei de advocaat van de verdachte tijdens
twee weken geleden.
Het OM gelooft de uitleg van B. niet. "Er zijn meerdere getuigen die de verdachte een stekende beweging hebben zien maken. Verder past de verklaring ook niet bij de diepte van de verwondingen die bij het slachtoffer zijn gevonden."

NEGEN JAAR CEL

Het OM eist daarom negen jaar cel. "Dat is een straf die passend is bij het nemen van iemands leven. Het gaat natuurlijk om een heel jong iemand. Het is ook nog eens gebeurd in de aanwezigheid van een heel jong meisje."
De rechter doet vanmiddag uitspraak in de zaak. Verslaggever Kees Hoogendijk is daarbij aanwezig en twittertdaar ook over.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.