Instellingen

College van B&W: "Genoeg andere instellingen met potentie naast UCK"

UTRECHT - In tegenstelling tot de gemeenteraad, maakt het college van B&W zich weinig zorgen over het behoud van het Utrecht Centrum voor de Kunsten (UCK). Het lijkt erop dat het UCK zonder extra subsidie haar toekomst niet zeker is.
"Indien het UCK zou wegvallen, verwachten we dat andere culturele instellingen voldoende potentie en aanbod hebben om dit over te nemen", schrijft het college in een antwoord op eerdere schriftelijke vragen vanuit de gemeenteraad.
Vorige week werd bekend dat verschillende politieke partijen vrezen voor de toekomst van het UCK. Het cultureel centrum had om extra geld gevraagd, maar het gemeentebestuur ging daar niet mee akkoord.
D66, VVD, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie en Student & Starter wilden van het college weten of het rekening houdt met het scenario dat het cultureel centrum het mogelijk niet redt.

GEDEELTELIJK TEVREDEN

Het college geeft aan slechts gedeeltelijk tevreden te zijn over de inzet van het UCK van de afgelopen jaren. Het is van mening dat het UCK te laat gestart is met het nemen van maatregelen om te reorganiseren. "Hierdoor heeft het UCK een achterstand opgelopen in de benodigde financiële realisatie", aldus het college.
Mocht het UCK kopje onder gaan, zouden er genoeg andere culturele instellingen zijn die de functie van het UCK als cultureel educatiecentrum kunnen overnemen. Het college gaat uitzoeken welke aanbieders daarvoor in aanspraak zouden komen.

SUBSIDIE

"Belangrijk is te realiseren dat de subsidie beschikbaar blijft. Het onderwijs blijft plannen maken en aanbieders zoeken. De 950.000 euro subsidie voor amateurkunsteducatie blijft ook voor dit doel beschikbaar. Andere culturele instellingen kunnen hier dan een beroep op doen", schrijft het college aan de gemeenteraad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.