Openbaar vervoer provincie Utrecht gegroeid, wel meer rituitval

PROVINCIE UTRECHT - Het openbaar vervoer is vorig jaar gegroeid. Er zijn veel nieuwe reizigers bijgekomen, wat voor meer opbrengsten heeft gezorgd. Er was echter ook sprake van meer rituitval.
Dat blijkt uit de jaar- en trendrapportage openbaar vervoer 2016 van de provincie Utrecht.
In totaal zijn er bijna twee miljoen nieuwe reizigers bijgekomen. Ruim 57 miljoen reizigers checkten in 2016 met een OV-Chipkaart in. "Een duidelijk teken dat het openbaar vervoer in de provincie profiteert van de groeiende economie en mobiliteit", aldus het rapport. De meeste reizigersgroei was in de bussen van vervoerder U-OV op drukke lijnen, zoals naar De Uithof.

RITUITVAL

Omdat er meer reizigers gebruik maakten van het openbaar vervoer, heeft vervoerder U-OV het aanbod uitgebreid. Die uren waren ook nodig omdat de bussen in stedelijke gebieden door files en bouwwerkzaamheden regelmatig vertraging opliepen.
Voor het Utrechtse openbaar vervoer is dit nog steeds de belangrijkste reden voor rituitval. Van de 200 ritten die vorig jaar door U-OV met bussen verzorgd werd, viel er gemiddeld 1 rit uit.

CONNEXXION

Ook bij Connexxion, die in 2016 het streekvervoer verzorgde en het openbaar vervoer in Amersfoort, was sprake van een lichte toename van rituitval van 1 op ongeveer 450 bussen. Reden: de verkeersdrukte op de Ring Amersfoort.
De stiptheid van de trams is vorig jaar licht gedaald. In totaal reed 73 procent van alle ritten op tijd. In het merendeel van de gevallen ging het om trams die maximaal 30 seconden te vroeg vertrokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.