RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Petitie tegen plannen Noordelijke Randweg in Overvecht

1/2
UTRECHT - Ongeruste Utrechters bieden wethouder Lot van Hooijdonk vandaag een petitie aan tegen de plannen met de Noordelijke Randweg in Overvecht. Het idee is dat daar twee grote fly-overs komen en een ondergronds verkeersplein bij de wijk Overvecht.

Utrechters zijn bang dat die fly-overs een hoop overlast zullen geven. Jan Zonneveld heeft de petitie opgezet en biedt vandaag de handtekeningen aan. "Met zo'n fly-over komt er straks twee keer zo veel verkeer langs. Momenteel passeren er zo'n 50.000 auto's en vrachtwagens, dat wordt dan 100.000. Dan kom je in de top van drukke wegen in Nederland."

Zonneveld vindt het prima dat het verkeer beter kan doorstromen, maar het veroorzaakt ook meer herrie en meer luchtvervuiling, wat dan weer slecht is voor je gezondheid. Liever ziet hij dat er een tunnel wordt gebouwd. "In heel Nederland wordt dat al gedaan bij dit soort verkeerssituaties: in Leiden, Amstelveen, Maastricht, noem maar op, maar hier dus niet."

In totaal zamelde Zonneveld 1372 handtekeningen in.
Jan Zonneveld over de petitie tegen de plannen met de Noordelijke RandwegHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -