Oproep aan Lopikse boeren: maak een campererf op boerderij

LOPIK - In de gemeente Lopik zijn er nauwelijks mogelijkheden voor mensen met een camper om te kamperen, terwijl het net over de rivier de Lek barst van de plekken, vooral op boerenerven. Wethouder Gerrit Spelt van natuur en milieu roept daarom Lopikse boeren op om hun terrein beschikbaar te stellen aan mensen met een camper.
"Leg een stuk grind neer, zorg voor een goede stroomvoorziening, leg een wifi-punt aan en zorg ervoor dat mensen hun toilet kunnen legen en dat is het", zegt Lammert-Jan Blokhuis, eigenaar van een campingboerderij in het Zuid-Hollandse Schelluinen, net over de grens van de provincie Utrecht.

MOOI VOORBEELD

"Deze plek is een mooi voorbeeld van hoe een boerderij een toeristische functie kan krijgen", vertelt wethouder Spelt. "Het is een mooie camperplaats in een mooie omgeving, maar van dat soort plekken zijn er nog te weinig in Nederland, met name in de Lopikerwaard."
Volgens de wethouder zijn er wel voldoende campings in de omgeving, maar gaat het hem specifiek om plekken waar mensen met een camper terechtkunnen. "Met een camper ben je meer aan het trekken en heb je minder voorzieningen nodig dan op een camping."

GROEIENDE BEHOEFTE

Met de oproep aan boeren wil Lopik inspelen aan de groeiende behoefte aan vrijetijdsvoorzieningen. Volgens de wethouder biedt het agrarische cultuurlandschap van Lopik volop kansen. De gemeente werkt daarom aan een nieuw beleidsplan.
Blokhuis spreekt uit ervaring en ziet allerlei voordelen aan een zogenoemd campererf. "Je wordt er misschien niet rijk van, maar het zorgt wel voor extra reuring op je erf. Het geeft je een extra impuls om mensen bijvoorbeeld te laten zien waar melk vandaan komt."

"Maak op je boerderij een campererf"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.