Instellingen

8 jaar cel voor dodelijke steekpartij bij Amersfoortse partyboot

AMERSFOORT - Harald B. moet acht jaar de cel in voor het neersteken van zijn neef Michael de Boe. Dat heeft de Utrechtse rechtbank zojuist besloten. Het Openbaar Ministerie had negen jaar geëist.
Volgens de rechtbank zijn er voldoende bewijzen dat B. Michael heeft gestoken. Zo hecht de rechter veel waarde aan getuigenverklaringen waarin duidelijk wordt dat de verdachte een stekende beweging heeft gemaakt met een mes.

VERDACHTE

Harald B. zegt nog steeds dat er sprake was van noodweer en gaat daarom in hoger beroep. Volgens de rechter kan er geen sprake zijn van noodweer omdat B. "met zodanige kracht heeft gestoken dat daarmee vitale organen zijn geraakt". Ook is het feit dat Michael hem achtervolgde op de kade, geen rede om noodweer aan te voeren.
"De rechtbank is echter van mening dat het door verdachte gekozen verdedigingsmiddel, namelijk het steken met een mes, in die situatie disproportioneel was", aldus persbericht van de rechtbank.
Na de uitspraak ontstond er veel commotie in de rechtbank. De verdachte riep: "Ik vind dit schandalig!" en ook zijn familieleden lieten van zich horen. Volgens verslaggever Kees Hoogendijk werd er "kankerfamilie en kankerlijer" geroepen. Meerdere agenten liepen door de zaal om familieleden in bedwang te houden.

PARTYBOOT

In december vorig jaar kwam Amersfoorter Michael de Boe om het leven tijdens het verjaardagsfeestje van zijn oma. De hele familie was bij elkaar op een partyboot aan
Er hing een goede sfeer totdat Michael en zijn oom ruzie kregen.
Harald B. zou een opmerking hebben gemaakt over de moeder van Michael. Vervolgens mondde de ruzie uit in een steekpartij waarbij Michael om het leven kwam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.