Horeca Amersfoort mengt zich in fonteindiscussie

AMERSFOORT - De kans lijkt klein dat de gemeente Amersfoort nog vóór de zomervakantie een besluit neemt over het veelbesproken fonteinkunstwerk op De Hof.
Uit gesprekken tussen wethouder Bertien Houwing en horecaondernemers blijkt dat ook zij zo hun wensen hebben. Die wensen worden onderzocht en dat kost tijd. Eerder ging men er nog vanuit dat het voor de zomer rond zou komen.

PODIUM

Een mogelijk kunstwerk op De Hof zorgt al een tijd voor
. Een proefversie van het kunstwerk was donderdag onderwerp van harde kritiek.
Uit gesprekken die wethouder Houwing inmiddels voerde met (horeca)ondernemers en evenementenorganisatoren kwam naar voren dat zij een harde voorwaarde op tafel hebben gelegd. Zij willen dat er tijdens evenementen op De Hof ruimte blijft voor een mobiel podium dat rondom en/of over het kunstwerk geplaatst kan worden.

BEGRIP

Houwing heeft begrip voor dit standpunt van de ondernemers. Zolang er onduidelijkheid is over de mogelijkheden van een podium, neemt het college dan ook geen besluit over het kunstwerk dat aangeboden wordt door Stichting Open Oog.
Het college wacht overigens ook nog op de uitkomsten van het onderzoek dat de commissie ruimtelijke kwaliteit doet. Zij kijken onder andere naar de historische inpassing van het kunstwerk. Ook kunstadviseurs zijn ingeschakeld om een advies te formuleren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.