Instellingen

Directeur GreenCab vrijgesproken van verduistering subsidiegeld

UTRECHT/ZEIST - George J. van taxibedrijf Prestige GreenCab is volgens de rechter niet schuldig aan verduistering van 1,6 miljoen euro subsidie.
Wel is bewezen dat de 45-jarige inwoner van Zeist valsheid in geschrifte pleegde. Daarom krijgt hij wel honderd uur taakstraf.
Prestige GreenCab kreeg 1,6 miljoen euro subsidie in 2011 voor een proef met elektrisch taxivervoer in de regio Utrecht. Het Rijk zegt dat J. dat in eigen zak heeft gestoken.

EIGENAAR VAN SUBSIDIE

Maar volgens de rechter kan dat niet bewezen worden. "In de eerste plaats, omdat het taxibedrijf eigenaar is geworden van de subsidievoorschotten. Van verduistering kan daardoor geen sprake zijn."
"In de tweede plaats omdat verdachte voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat het taxibedrijf meer kosten heeft gemaakt voor het project dan het bedrag dat aan subsidievoorschotten is gekregen."
Het OM had eerder 24 maanden cel waarvan acht voorwaardelijk geëist tegen J. Hij zou zijn administratie zijn kwijtgeraakt waardoor niet meer te achterhalen is wat er met de 1,6 miljoen subsidie is gebeurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.