Instellingen

Bewoners voeren actie tegen Utrechtse leefstraat

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse Vogelenbuurt zijn een petitie gestart tegen de leefstraten in hun wijk. De tegenstanders vinden dat de plannen voor een tweedeling onder bewoners zorgen.

LEEFSTRAAT

Leefstraten zijn een idee van GroenLinks, gedurende de zomer is verkeer in een straat dan niet mogelijk. De ruimte die ontstaat wordt opgevuld met kunstgras, picknickbanken en speeltoestellen.
Vorig jaar had de Utrechtse Duifstraat de primeur. Dit jaar moeten de Koekoekstraat en de Nieuwe Koekoekstraat een leefstraat worden.

VERKEERSVEILIGHEID

Bewoners die daar in de buurt wonen, voelen zich overvallen door de plannen, ze verwijten de gemeente slechte communicatie. Eerder al bleek dat ze vrezen voor de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid in hun wijk.
De organisatoren van de petitie willen in de toekomst wel graag een brede discussie in de wijk over mobiliteit en bereikbaarheid.

PETITIE

De verontruste bewoners willen de
aanstaande dinsdag aanbieden aan de Utrechtse gemeenteraad. De VVD heeft inmiddels laten weten dat ze de donderdag daarop een spoeddebat met verantwoordelijk wethouder Van Hooijdonk overweegt.
In totaal heeft de gemeente dit jaar vier aanvragen gekregen voor een leefstraat. Naast de Nieuwe Koekoekstraat en de Koekoekstraat, zijn dat de Kersstraat en de Concordiastraat. Alle aanvragen zijn nog bij de gemeente in behandeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.