Instellingen

Ondernemers Overvecht balen van criminaliteit op bedrijventerrein

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - De Ondernemingsvereniging Nieuw Overvecht (ONO) is geschrokken van de inval gisteren in een pand op de Ontariodreef. Daar deden de FIOD en Douane een inval, in een illegale sigarettenfabriek.
Voorzitter Simon Fortuyn van ONO: "Deze ontwikkeling baart ons zorgen. We werken hard aan het verbeteren van het imago van het bedrijventerrein. Zo'n illegale sigarettenfabriek werkt ons daarbij tegen. Ik vind het ook gek dat dit daar kan plaatsvinden, terwijl wij uitgebreid cameratoezicht hebben."
De voorzitter zegt 'not amused' te zijn en wil dit onderwerp op de agenda zetten bij de volgende bestuursvergadering. Er zijn meer zaken waarbij het bedrijventerrein negatief in het nieuws komt, zoals het bedrijf van John Freriks dat in verband werd gebracht met de georganiseerde misdaad. Fortuyn: "Ik wil ook de politiek mobiliseren. Want er zijn plannen voor een coffeeshop op Nieuw Overvecht, en daar zijn we natuurlijk niet blij mee."
ONDERZOEKEN
De gemeente gaat het pand nog eens extra onderzoeken. Een woordvoerster van burgemeester Van Zanen laat weten dat er gecontroleerd gaat worden of de vergunningen op het pand in orde zijn. Van Zanen was niet op de hoogte van het onderzoek naar de illegale fabriek. Dat onderzoek liep al een jaar. Pas kort voor de inval is de burgemeester gemeld dat de inval aanstaande was.
BRIEF
Juist vandaag stuurt het college van Utrecht een brief naar de gemeenteraad over ondermijnende criminaliteit. In die brief staat dat voor wat betreft dit soort criminaliteit Overvecht er negatief uitspringt. De gemeente wil de georganiseerde ondermijnende criminaliteit bestrijden door netwerken van criminelen te verstoren en terug te dringen. Ook moet de samenleving weerbaarder gemaakt worden, aldus de burgemeester in zijn brief.
De sigarettenfabriek van binnen.
De sigarettenfabriek van binnen. © FIOD

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.