Instellingen

Plannen voor hoge woontoren met zwembad Maarssenbroek

MAARSSENBROEK - De gemeente Stichtse Vecht heeft de voorlopige plannen voor het gebied rondom winkelcentrum Bisonspoor gepresenteerd. Uit de plannen blijkt dat er tekeningen liggen voor een woontoren die hoger moet worden dan het huidige winkelcentrum.
De gemeente is enthousiast. Volgens wethouder Franko Zivkovic-Laurenta een enorme woningbehoefte, zegt hij tegen het AD. Daarnaast vindt hij dat deze bouwghoogte zeker in Maarssenbroek tot z'n recht zal komen, volgens de wethouder is het dorp ''het economische hart van de gemeente''.
De krant heeft de tekeningen voor het nieuwe complex bekeken en daaruit blijkt dat het een chique bedoening wordt. Zo is er een zwembad bovenop de woontorens bedacht en moet in de centrale buitenruimte een hardloopbaan komen. Ook moet het gebouw veel ramen krijgen, waardoor de toren er doorzichtig en transparant uit komt te zien.
De tekeningen zijn vooralsnog van de architect. De aannemer weet nog niet of het zwembad-idee wordt uitgewerkt.
De plannen zijn eerst gepresenteerd aan de gemeenteraadsleden en later krijgen de inwoners van Maarssenbroek de tekeningen onder ogen. De inloopbijeenkomst is op 4 juli om 16:00.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.