RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse velden klaar voor EK vrouwenvoetbal

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Drie landenteams verblijven tijdens het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal in onze provincie. De Engelse internationals slapen in hotel Mitland in Utrecht en trainen bij Sporting '70. Schotland verblijft in Zeist maar traint in Woudenberg en het Russisch elftal pendelt tussen de Bilt en de velden van DESTO in Leidsche Rijn.

Bij Sporting'70 willen ze het Brits Nationaal Team een warm welkom geven. Aan de gevel hangt een groot spandoek 'Proud to host the Lionesses'. Binnen zijn jeugdspelers druk in de weer met het maken van spandoeken, want ze hebben een EK voetbalfeest in de kantine. "Laten we de Engelse vlag maken", roept een van de meiden. Ze vinden het "heel erg bijzonder" dat het Britse team op hun veld komt trainen.


SPANDOEK

Bij Desto weten ze al dat 14 juli het Russische team komt trainen. "Om 17.00 uur beginnen ze, en dan tot 19.30 uur. Volgens mij douchen ze hier niet eens", zegt Frits Velthuijs van DESTO. De meeste activiteiten in aanloop naar het EK zijn hier al geweest: "Het is jammer dat het midden in de zomervakantie is, daardoor is veel van onze jeugd op vakantie. Maar een mooi spandoek komt er nog wel!"

Irene Houtsma van v.v. Woudenberg is trots dat het Schotse team bij hen komt trainen: "Het is mooi dat we hier gasten kunnen ontvangen!"

Het EK vrouwenvoetbal begint over ruim twee weken. Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht