RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Leerlingen ROC Nieuwegein doen verdwenen examen opnieuw

1/2
NIEUWEGEIN - Tachtig leerlingen van het ROC in Nieuwegein zijn vandaag opnieuw begonnen met hun mondelinge examens Nederlands, nadat begin deze maand een docent verdween met de verslagen daarvan. De docent is nog steeds spoorloos.

De man was tijdelijk ingehuurd om mondelinge examens af te nemen. Maar de verslagen en rapporten van de examens zijn er niet meer. De leerlingen van de koksopleiding van ROC Midden Nederland doen het examen vandaag en maandag opnieuw.

De school zegt er "alles aan gedaan te hebben om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden." Volgens woordvoerder Aris Willems stonden de meeste leerlingen er sowieso goed voor. Hij kan alleen niet zeggen of ze al weten waar de verdwenen docent nu is. "Daar zijn we op dit moment niet mee bezig. We zijn op dit moment bezig met het helpen van de examenkandidaten. En het traject met de docent laten we even rusten tot dat dit is afgerond."

De docent zou volgens zijn buren gewoon thuis zitten, maar de school wil hier nu niet op ingaan. De school heeft wel het vermoeden dat de examens niet of niet volledig zijn geregistreerd. De oude examens zijn daarom per definitie ongeldig.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht