Droom lokale partij Bunschoten in duigen: naamswijziging naar PVV gaat niet door

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het was de droom van raadslid Peter Frans Koops uit Bunschoten: zijn SVP (Spakenburgse Vrijheids Partij) zou bij de komende gemeenteraadsverkiezingen meedoen onder de naam PVV. Maar de afgelopen tijd bleek de samenwerking een nachtmerrie.
De Spakenburgse Vrijheids Partij staat bekend als islam-kritisch. In het vissersdorp wordt Koops ook wel Wilders-light genoemd. Toen de PVV eerder dit jaar bekendmaakte in verschillende gemeenten mee te willen doen met de verkiezingen in 2018 stond Koops dan ook te juichen.

AAN DE KANT GEZET

Maar volgens Koops is een samenwerking onhaalbaar. Hij zou te veel vrijheid en autonomie moeten inleveren. Ook werden zijn optredens in de media hem niet in dank afgenomen.
Daarom komt Koops terug op het besluit van de naamsverandering. "De SVP blijft de SVP". Koops voelt zich aan de kant gezet en hij denkt dat er voor hem geen plek op de kieslijst was. "Ik ben al acht jaar politicus, ik was graag met de PVV verder gegaan. Ik vind het jammer."
René Dercksen, fractievoorzitter in de Provinciale Staten, begeleidt in de provincie Utrecht de nieuwe lokale afdelingen. Hij weerspreekt de argumenten van Koops. Volgens hem mogen lokale partijen zelf hun beslissingen nemen maar vallen met Koops geen afspraken te maken.

VAN PIJKEREN

Het lijkt erop dat An van Pijkeren nu de kar gaat trekken namens de PVV in Bunschoten. Zij stond eerder al op de lijst voor de PVV in de Provinciale Staten en liet eerder al haar
blijken.

NAAKTFOTOGRAFIE

In de gemeenteraad is Koops een opvallende verschijning. Juist vanwege zijn kritische en felle betogen valt hij op. Daarnaast
Koops met enige regelmaat naaktfoto's van vrouwen op Twitter.
Volgens het raadslid was dat voor de PVV geen issue. "Ik vind dat een element van onze westerse cultuur. Ik heb dat ook met meneer Dercksen besproken en dat was geen probleem, hij kon daar wel van genieten iedere keer", aldus Koops tegen RTV Utrecht.
Koops is duidelijk teleurgesteld in de houding van de PVV. Hij verwacht niet dat het hem stemmen kost als de PVV tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen meedoet. "Mensen kennen mij al acht jaar en zien in mij een betrouwbaar politicus."

TOEKOMST PVV

Officieel is het nog niet duidelijk of de PVV in Bunschoten mee gaat doen. Al is in lokale media al wel geadverteerd om mensen te werven. Dercksen hoopt binnenkort duidelijk te kunnen maken in welke gemeenten de PVV mee gaat doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.