Instellingen

Motie-lawine in Utrechtse gemeenteraad

UTRECHT - In de Utrechtse gemeenteraad zijn inmiddels ruim zeventig moties en amendementen ingediend. De raad vergadert vandaag over de voorjaarsnota, de plannen van het college voor de toekomst.
Met een motie of een amendement proberen partijen om het beleid op details bij te sturen. Aan het eind van het debat kunnen partijen stemmen over de moties en amendementen. Worden die door een meerderheid aangenomen, dan moet het college die uitvoeren. De inhoud van de moties wisselt enorm.

VERSCHILLENDE ONDERWERPEN

Zo wil Stadsbelang Utrecht graag meer ligplaatsen voor woonschepen. De ChristenUnie wil dat er wat gedaan wordt aan de zwervende lachgasampullen. Die zijn bedoeld voor slagroomspuiten, maar jongeren ademen het in voor de kick en de ampullen belanden op straat.

UCK

Veel partijen vragen extra aandacht voor het UCK, het Utrechts Centrum voor de Kunsten dat in financiële problemen is geraakt. Veel partijen vragen in moties om meer duidelijkheid over de problemen, en geven aan dat het belangrijk is dat het centrum blijft bestaan.

MUSEA

De VVD wil graag dat Museum Oud Amelisweerd minstens 250 dagen per jaar te bezoeken is. Stadsbelang wil het geldmuseum graag terughalen. Dat museum was gevestigd in de Munt, maar het sloot omdat het niet rendabel te krijgen was.
GroenLinks wil heel graag het Utrechts vastgoed verduurzamen. Ook wil de partij meer bekendheid voor de natuurwaardenkaart.
Aan het eind van de avond beslist de gemeenteraad over alle moties en amendementen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.