RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen stadsboulevard op Utrechtse Kardinaal de Jongweg

1/2
UTRECHT -

De Kardinaal de Jongweg in Utrecht wordt geen stadsboulevard. Dat is de uitkomst van het raadsdebat over de voorjaarsnota.

Het geld dat het schrappen van de plannen oplevert is nodig voor de Noordelijke Randweg (NRU). Die weg langs de wijk Overvecht moet worden opgewaardeerd. Nu heeft de NRU nog een aantal rotondes, maar dat moeten ongelijkvloerse kruisingen worden.

Het rijk en de provincie betalen alleen mee aan de opwaardering, als er twee fly-overs en één verdiept aangelegde kruising komen. De wijk Overvecht wil eigenlijk het liefst een tunnel. Een andere optie is om alledrie de kruisingen verdiept aan te leggen, maar ook daar is onvoldoende geld voor.


GELD VRIJMAKEN

Tijdens het debat werd duidelijk dat de gemeenteraad extra middelen beschikbaar wil stellen voor het verdiept aanleggen van de kruisingen. De raad maakt geld vrij door de plannen voor de Kardinaal de Jongweg in de ijskast te zetten.

De vierbaans invalweg in het noord-oosten van de moest een stadsboulevard worden, net als de 't Goylaan. Die werd vorig jaar verbouwd van een vierbaansweg naar een tweebaansweg met veel bomen en ruimte voor fietsen en voetgangers.


LOBBYEN VOOR MEER GELD

De negentien miljoen euro die het schrappen van de plannen voor de Kardinaal de Jongweg oplevert, is overigens nog steeds niet voldoende voor drie verdiepte kruisingen. Daarom krijgt wethouder Lot van Hooijdonk de opdracht om bij rijk en provincie nogmaals te gaan lobbyen voor meer geld.

Het voorstel van het CDA om de stadsboulevard Kardinaal de Jongweg te schrappen werd raadsbreed gesteund.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -