Celstraf voor agent die homo's afperste

WIJK BIJ DUURSTEDE - De agent die mannen afperste door foto's van hun kentekens te maken bij homo-ontmoetingsplaatsen, moet negen maanden de cel in waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Dat heeft de rechter zojuist bepaald.
Ook moet de man uit Wijk bij Duurstede in totaal 2.850 euro schadevergoeding betalen en krijgt hij een verplichte psychologische behandeling.
De 37-jarige man heeft auto's van bezoekers van de parkeerplaatsen op de foto gezet en dreigde deze openbaar te maken. Alleen als ze duizend euro zouden betalen, dan zou hij daarvan afzien.
Het OM eiste eerder twee jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk; een fors langere celstraf dus dan de man nu krijgt.
Volgens de officier van justitie heeft de verdachte een persoonlijkheidsstoornis en is hij verminderd toerekingsvatbaar.

SPIJT

De man heeft spijt betuigd van zijn daden. "Ik heb de impact niet overzien", zei hij eerder in de rechtbank. "Ik walgde van mezelf dat ik die brieven heb verstuurd."

TIENTALLEN BRIEVEN

De verdachte verklaarde in totaal 37 brieven te hebben verstuurd, maar ging van 80 kentekens de gegevens na in het politiesysteem. Volgens de officier zijn er in totaal 20 aangiftes en 31 meldingen gedaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.