"Nieuwe coffeeshop Amersfoort te dicht bij scholen"

AMERSFOORT - De nieuwe coffeeshop aan de Snouckaertlaan in Amersfoort ligt te dicht bij twee scholen. Het CDA meent dat het Luzac College en Hotelschool de Klooser zich binnen de minimale afstand van 250 meter bevinden.
In mei kwamen omwonenden in opstand tegen de plannen voor een coffeeshop in het pand van het voormalige grand café Kroonenburg. De shop naast de Vue-bioscoop zou de vierde van de stad zijn. De gemeente heeft afspraken gemaakt over cameratoezicht en de inzet van een portier.
Bij de informatieavond gebruikte de gemeente plattegronden waarbij de afstand tussen de voorgestelde locatie van de coffeeshop en de scholen was vastgesteld op groter dan 250 meter.
De lokale CDA heeft zelf een landmeetkundige dienst ingeschakeld, om de afstand van voordeur tot voordeuren te meten. Bij 12 van de 15 mogelijke looproutes komt uit deze metingen een afstand van onder de 250 meter.
De fractie heeft naar aanleiding van het eigen onderzoek vragen gesteld in de raad. Met oog op het naderende zomerreces hopen ze dat het college in de loop van volgende week al uitsluitsel kan geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.