'Verdachte in zaak Savannah werd met haar gefilmd en had spullen van haar'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De jongen die vastzit in verband met de dood van Savannah Dekker uit Bunschoten, had thuis spullen van haar liggen. Ook is hij samen met Savannah gefilmd, vlak bij de plek waar het 14-jarige meisje later is gevonden. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een uitgebreide reconstructie.
Volgens RTL vond de politie de spullen van Savannah toen de jongen van 16 uit Den Bosch werd aangehouden. Op zijn slaapkamer zou hij een rugzak hebben gehad met daarin spullen van Savannah. Het zou gaan om een bankpas, een halfverbrande identiteitskaart, een Rabobank-pasje en een sleutelbos met onder meer de fietssleutel van Savannah.
Ook vertellen bronnen aan RTL dat de 16-jarige jongen is gefilmd door meerdere bewakingscamera's van bedrijven aan De Kronkels, op de dag dat Savannah verdween. Daarnaast zijn de twee die dag ook samen gezien toen ze frisdrank kochten bij een tankstation aan De Kronkels.
Volgens RTL blijkt uit de reconstructie en gesprekken met betrokkenen dat het bewijs in de zaak nog lang niet rond is. Na een maand intensief onderzoek zou de politie nog niet weten hoe de 14-jarige Savannah aan haar einde kwam en wat de exacte rol van de jongen daarbij was.
Het Openbaar Ministerie (OM) "betreurt het dat dit soort gevoelige informatie in dit stadium van het onderzoek naar buiten wordt gebracht", aldus een woordvoerster. "Wat RTL naar buiten brengt, komt niet van het OM. We zijn altijd extra terughoudend in zaken waar jongeren bij betrokken zijn. Het onderzoek is bovendien nog in nog volle gang."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.