Advocaat van verdachte schrikt van reconstructie in zaak-Savannah

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De advocaat van de verdachte in de zaak-Savannah is geschrokken van de gedetailleerdheid van de
reconstructie die RTL over de zaak heeft gemaakt. Dat zei ze gisteravond in het tv-programma Jinek.
Volgens advocaat Fleur Zijderveld heeft RTL feitelijkheden naar buiten gebracht zodat mensen hun mening kunnen vormen op basis van feiten. Wel benadrukte ze dat het recht binnen de rechtszaal moet plaatshebben.

ZWIJGRECHT

De jongen heeft wel verklaringen afgelegd, maar beroept zich deels op zijn zwijgrecht. Ook voor de advocaat is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens haar staat nog niet vast dat haar cliënt betrokken is bij de dood van Savannah. "Er zijn nog veel scenario's denkbaar."
Gisteren kwam RTL Nieuws met een reconstructie over de zaak naar buiten. Daaruit bleek dat de jongen die vastzit in verband met de dood van Savannah Dekker uit Bunschoten thuis spullen van haar had liggen. Ook is hij samen met Savannah gefilmd, vlakbij de plek waar het 14-jarige meisje later is gevonden.

NIET ROND

Volgens RTL blijkt uit de reconstructie en gesprekken met betrokkenen dat het bewijs in de zaak nog lang niet rond is. Het Openbaar Ministerie "betreurt het dat dit soort gevoelige informatie in dit stadium van het onderzoek naar buiten wordt gebracht", aldus een woordvoerster.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.