Instellingen

ANWB: filezwaarte nauwelijks gestegen

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - De totale filezwaarte is in de afgelopen zes maanden nauwelijks gestegen in vergelijking met het eerste halfjaar in 2016. Dat is opmerkelijk na drie jaar lang forse filegroei, meldt de ANWB. Filezwaarte is de lengte maal de duur van de file.
De daling komt vooral doordat er minder file staat in de ochtendspits. Overdag staan er juist meer files dan voorheen en 's avonds is de drukte ongeveer gelijk gebleven. Rond Utrecht bleef de situatie gelijk.
Bovenaan de file-toptien over het eerste halfjaar staat de A27 Utrecht-Breda tussen knooppunt Lexmond en Gorinchem. Twee wegvakken in de file-toptien, de A1 Amsterdam-Amersfoort tussen knooppunt Eemnes en Hoevelaken (plaats 2) en de A27 Almere-Utrecht tussen Hilversum en Bilthoven (plaats 7), worden de komende periode verbreed.
In de gehele Randstad nam de filezwaarte trouwens met ruim 5 procent af. Door verbeterde infrastructuur stroomde het verkeer in de regio Almere-Amsterdam-Amstelveen aanzienlijk beter door. Zo is de A1 verbreed tussen Amsterdam en Muiderberg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.