Instellingen

Politie zoekt getuigen mishandeling Vleutense jongens (15)

VLEUTEN - Twee Vleutense jongens zijn vannacht in het van Tuyllpark in Zoetermeer door twaalf jongens bedreigd, mishandeld en beroofd. De politie zoekt getuigen van de nachtelijke beroving.
De slachtoffers, twee 15-jarige jongens, waren met een groep vrienden onderweg naar het station na een feest. Zij werden in de van der Hagenstraat aangesproken door een andere groep jongens, die een stuk met hen meeliep om de weg te wijzen.
In het van Tuyllpark, sloeg de sfeer om. De twee jongens werden door een jongen uit de groep met een op een vuurwapen lijkend voorwerp bedreigd. Ze werden geschopt en geslagen en moesten verschillende persoonlijke eigendommen afgeven.
Daarna renden de verdachten weg in de richting van de Fokkerstraat. De twee slachtoffers zochten meteen hulp bij de beveiligers van een sportaccommodatie aan de van der Hagenstraat. Zij waarschuwden de politie die de omgeving afzocht, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Een van de slachtoffers werd door de EHBO bij de beveiliging behandeld.

SIGNALEMENTEN

De groep bestond uit ongeveer twaalf jonge mannen met een donkere huidskleur, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.

Een verdachte heeft kort kroeshaar, in zogenaamde waves. Hij heeft een gezet postuur en is ongeveer 1.75 meter lang. Hij was gekleed in een grijze broek, een donkerkleurige jas met daaronder een zwart shirt met printmotief. Hij had witte, lage Nike Air Force gympen aan.
Een verdachte was gekleed in een rood vest en een zwarte broek met gaten. Hij heeft een dun postuur en is ongeveer 1.80 meter lang. Zijn zwarte haar is kort aan de zijkant en gekruld bovenop zijn hoofd. Hij had een zilverkleurige oorbel in zijn linkeroor.
Een verdachte had lang, steil haar en droeg een groen trainingsjack. Hij had een zwart Louis Vuitton tasje bij zich.
Van twee andere verdachten is bekend dat zij kort zwart haar hebben en gekleed waren in een donker gekleurd North Face jack en een zwart Nike jack.

GETUIGEN GEZOCHT

Op het moment van de beroving waren in de omgeving enkele feesten aan de gang. Daarom denkt de politie dat het mogelijk is dat bezoekers of voorbijgangers iets hebben gezien dat voor het onderzoek van de recherche van belang kan zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.