Koekoekstraat wordt geen leefstraat

UTRECHT - De Koekoekstraat in de Utrechtse Vogelenbuurt wordt geen leefstraat. Wethouder Lot van Hooijdonk schrijft dat er te weinig draagvlak is voor het initiatief. Over de Nieuwe Koekoekstraat wordt woensdag een besluit genomen.
Leefstraten zijn gedurende de zomer autovrij. De ruimte die daardoor ontstaat wordt opgevuld met kunstgras, picknickbanken en speeltoestellen. De Kersstraat en Concordiastraat worden deze zomer wel autovrij gemaakt.

ZORGEN

Over de plannen om de Koekoekstraat om te toveren tot een Leefstraat ontstond veel ophef in de wijk. Bezorgde omwonenden
dat de bereikbaarheid van de wijk in het geding zou komen. Buurtbewoners begonnen zelfs een petitie tegen de de komst van meer leefstraten.
Wethouder Van Hooijdonk ziet voor de Kersstraat en de Concordiastraat geen bezwaren. Dat zijn volgens haar kleine woonstraten waarbij goede omleidingsroutes mogelijk zijn. Ook waren er in deze straten "voornamelijk voorstanders" voor het plan.
De Concordiastraat wordt vanaf 8 juli drie weken lang als leefstraat ingericht. De Kersstraat wordt vanaf 15 juli voor vier weken een leefstraat. Vorig jaar was de Duifstraat ingericht als leefstraat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.