Instellingen

Raad van State schort beroep A27/A12 op

UTRECHT - De Raad van State heeft de beroepsprocedure tegen de verbreding van de A27/A12 Ring Utrecht opgeschort. Het Europees Hof moet eerst uitspraak moet doen over de zogenaamde Programmatische Aanpak Stikstof. De verbreding zou daardoor vertraging op kunnen lopen.
Zonder de uitspraak van het Europees Hof kan de Raad van State niet beginnen aan een beroepsprocedure over de verbredingsplannen, zegt een woordvoerder van de Raad. Het antwoord van het Hof moet uitsluitsel geven over de vraag of de Nederlandse overheid de Europese natuurwetgeving op een juiste manier toepast en of de stikstofwetgeving hiermee niet in strijd is.

VERTRAGING

De Raad van State heeft het Europees Hof gevraagd de zaak met spoed te behandelen en voor 1 juli 2018 uitspraak te doen. Of die datum gehaald wordt is onzeker. De Kerngroep Ring Utrecht zegt dat een verdere vertraging nu ook niet ondenkbaar is. De natuur- en milieu-organisatie
dit voorjaar naar de Raad van State om de verbreding van de snelwegen tegen te houden.
Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur besloot in december definitief dat de A27 en de A12 verbreed moeten worden om een einde te maken aan de dagelijkse files bij Utrecht. Het ministerie en Rijkswaterstaat hebben nog niet gereageerd op de mededeling van de Raad van State. Het is onduidelijk of ze op de uitspraak van het Europees Hof gaan wachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.