Baarnse regisseur filmt leven van gehandicapte dochter

BAARN - Regisseur Gert-Jan de Vries uit Baarn filmt al ruim twintig jaar het leven van zijn gehandicapte dochter Puck. Vanavond zond de EO de documentaire De wereld van Puck uit.
De Vries wil met de documentaire laten zien hoe het is om te leven met een gehandicapt kind. "In een bepaalde periode hebben we thuis bijvoorbeeld hulp gevraagd. Op een gegeven moment hadden we vier avonden in de week iemand anders aan tafel erbij zitten. Dat had een enome impact op de rest van het gezin."

INTIEME DOCU

Zijn vrouw werkte in een instelling voor gehandicaptenzorg en merkte daar dat haar collega's de geschiedenis van een kind in een instelling vaak niet weten. De Vries kwam zo op het idee om voor mensen in de zorg deze documentaire te maken. Omdat Puck zelf niet kan praten hebben de andere gezinsleden elkaar geïnterviewd. Volgens de filmmaker is het daardoor een "intieme documentaire geworden".

SPONTANITEIT

De eerste vijftien jaar maakte De Vries de beelden niet om er een documentaire van te maken. Hij maakte de beelden naar eigen zeggen "gewoon als vader". Inmiddels filmt hij niet meer. "Toen mijn gezin in de gaten kreeg dat het materiaal gebruikt ging worden gingen alle deuren dicht. De spontaniteit ging weg. Toen ben ik ook opgehouden met filmen".

Gert-Jan de Vries over zijn documentaire

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.