Instellingen

Provinciale Staten stemmen tegen terugkeer Leusdense buslijn

Bussen van vervoerder Syntus.
Bussen van vervoerder Syntus. © RTV Utrecht
LEUSDEN - De bus komt niet terug in het zuidelijk deel van het centrum van Leusden. In Provinciale Staten was gisteravond niet genoeg steun voor het plan, want alleen de oppositiepartijen SGP, CU, PvdD, PvdA, SP en 50 Plus steunden een motie daarover.
In Leusden is nog altijd veel onvrede over de nieuwe dienstregeling, die werd ingevoerd nadat Syntus het busvervoer in december overnam. Vooral in het zuidelijk deel van Leusden-centrum wordt geklaagd over de slechte bereikbaarheid. Daar rijdt tegenwoordig alleen nog een buurtbus, die niet naar Amersfoort gaat.
SGP-fractievoorzitter Van Leeuwen diende daarom een motie in om de situatie te veranderen. "Er is een complete wijk slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. We horen daarover veel klachten. Ik vind dat je met zulke signalen wat moet doen. Daarom hebben wij deze motie ingediend. Het openbaar vervoer is voor heel veel mensen belangrijk."
De politicus is dan ook teleurgesteld dat de motie geen meerderheid kreeg. "Ik vind dit echt een gemiste kans. Er ligt een unaniem aangenomen motie van de gemeenteraad in Leusden. De klachten houden al een half jaar aan. Als je dat allemaal negeert, hoe kun je dan nog volhouden dat je in verbinding staat?"
De SPG heeft aangekondigd om zich te blijven inzetten voor het busvervoer in Leusden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.