Van Ooijen opnieuw lijsttrekker Utrechtse ChristenUnie

UTRECHT - Maarten van Ooijen gaat opnieuw de lijst van de Utrechtse ChristenUnie aanvoeren. De huidige fractievoorzitter is door zijn partij voorgedragen om de kar te trekken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, die komend voorjaar worden gehouden.
Volgens de selectiecommissie is de 27-jarige Van Ooijen de juiste persoon op de juiste plek."Na vier jaar als raadslid is Maarten nog immer energiek, inhoudelijk doorwrocht, ambitieus en enthousiast. Hij laat zien dat hij gedreven is en vol ideeën zit. Maarten heeft duidelijk hart voor de politieke zaak."

ONGELOOFLIJK TROTS

Van Ooijen is blij met zijn voordracht en heeft al volop plannen voor de komende jaren. "Ik ben ongelooflijk trots op de inzet van vele Utrechters die ik heb ontmoet in de afgelopen jaren. Utrechters zien elkaar, zorgen voor elkaar. Maar de gemeente moet een tandje bijzetten. Bijvoorbeeld als het gaat om de grote groep statushouders in de bijstand."
Begin november moeten de leden de voordracht formeel nog wel goedkeuren.

LIJSTREKKERS

Andere politieke partijen in Utrecht maakten de afgelopen tijd ook al hun lijsttrekkers bekend. Zo wordt Sander van Waveren opnieuw lijsttrekker voor het CDA en Dimitri Gilissen voor de VVD. Tim Homan is de nieuwe lijsttrekker van de lokale Utrechtse partij Student & Starter.
In Amersfoort werd onlangs bekend dat Tyas Bijlholt de lijst van D66 gaat aanvoeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.