Instellingen

Tandenborsteldief Leidsche Rijn in billen gebeten

De buit.
De buit. © Politie Utrecht
UTRECHT - In het Utrechtse Leidsche Rijn is een winkeldief uit Wit-Rusland gepakt dankzij een politiehond. De man hield er wel pijnlijke billen aan over, want hij werd gebeten.
De 24-jarige dief stopte bij het Kruidvat in winkelcentrum Parkwijk diverse opzetstukjes voor elektrische tandenborstels in zijn rugzak. Een medewerkster zag het gebeuren en hield hem tegen, maar de man wist zich los te rukken en te vluchten, schrijft de politie op Facebook.
Opgetrommelde agenten zagen de man even later in het Amaliapark. Hij verstopte zich daar in de dikke rietkragen van de sloot aan de Melissekade. De politie zette het gebied af en haalde hond Koen erbij.
Ondanks luide waarschuwingen van de hondengeleider en het geblaf hield de dief zich stil. De hond werd losgelaten en het duurde niet lang voordat er heel hard 'au!' werd geroepen vanuit het riet. Koen bleek zijn tanden in de billen van de Wit-Rus te hebben gezet.
De politie hield de man aan en vond ook de buit in het riet. De verdachte is behandeld door een dokter en vervolgens ingesloten voor verhoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.