Burgemeester Kolff verlaat Veenendaal voor Dordrecht

VEENENDAAL - Veenendaal moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Wouter Kolff vertrekt en gaat als burgemeester aan de slag in Dordrecht.
"Het is oprecht moeilijk om Veenendaal en de Veenendalers de komende tijd los te laten. Ik ben dankbaar dat ik bijna 5 jaar uw burgemeester heb mogen zijn en mooie en moeilijke momenten met u heb gedeeld", aldus de burgemeester.

NETWERKKWALITEITEN

De vertrouwenscommissie in Dordrecht die de burgemeester heeft voorgedragen waardeert de rust en daadkracht van Kolff.

Ook is de gemeenteraad te spreken over zijn netwerkkwaliteiten.
"We hebben hier een hele goede samenwerking met de Drechtsteden", vertelt voorzitter David Schalken. "Met de netwerkkwaliteiten die hij heeft ingezet in de Regio Foodvalley, denken wij dat hij een grote meerwaarde voor ons kan zijn."

DORDRECHT

Kolff wordt de opvolger van PvdA-er Peter van der Velden, die sinds het vertrek van VVD-er Arno Brok waarnemend burgemeester is. Als alles volgens planning verloopt, wordt hij op 13 september geïnstalleerd.
De verhuizing naar Dordrecht is voor Kolff een logische keus. "Het is niet te weerstaan om terug te kunnen keren naar de omgeving waar ik ben opgegroeid en burgemeester te worden van bijna 120.000 Dordtenaren. Dordrecht is echt een parel die iedereen moet ontdekken!", aldus de VVD'er.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.