Bejaarde Utrechtse visfanaten voeren actie voor veilige visplek

© RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen
UTRECHT - De 94-jarige Toon van der Straten uit Utrecht is het zat. Sinds hij in verzorgingshuis Huis aan de Vecht woont, kan hij niet meer vissen zoals hij vroeger deed. En daar moet zo snel mogelijk verandering in komen want het vissen zit in zijn bloed.
"Op school hadden we een meester en die zei altijd: als jullie om drie uur de sommen af hebben, gaan we met een netje de polder in. En dan vertelde hij wat er leefde en groeide", aldus de Utrechter.

ZELFSTANDIG VISSEN

Bij Huis aan de Vecht is een goede visplek waar mensen nog zelfstandig kunnen komen. Maar voor de hoogbejaarde visfanaten is de plek te gevaarlijk. Daarom is er nu een actie op touw gezet om het stuk langs het water veiliger te maken.
Van der Straten: "Ik ging met de scootmobiel langs de Vecht en die scootmobiel was één dag oud. Toen kwam ik in een kuil terecht en ging ik zo plomp het water in. Nou, daar zwemt nu een snoek met mijn goede bril op."

ACTIEVOEREN

De handtekeningenactie moet de gemeente bewegen om tot actie over te gaan en de visplek veiliger te maken
Dat is volgens de 94-jarige Utrechter hard nodig. "Als je je evenwicht verliest, lig je er meteen in. Als ze er nou vijf paaltjes inslaan en een soort hekwerk maken, dan kunnen we er niet meer invallen."
Tot nu toe zijn er 120 handtekeningen binnen. Op Facebook krijgt de actie van de visfanaten duizenden steunbetuigingen.

"Als je je evenwicht verliest, lig je er meteen in"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.