Instellingen

Kringloopwinkel Hoogland gedoogd door gemeente

© RTV Utrecht
HOOGLAND - De Snuffelschuur blijft zeker nog vijf jaar behouden voor Hoogland. De kringloopwinkel aan de Krachtwijkerweg leek te moeten sluiten, maar na een petitie en inmenging van de media is de gemeente Amersfoort overstag.
De gemeente gedoogt De Snuffelschuur voor de komende vijf jaar. Het terras moet dan wel een stuk kleiner. Bovendien zullen eigenaresse Liesbeth Schellekens en haar man vóór 15 september officieel een vergunning moeten aanvragen. De uitzondering op het bestemmingsplan geldt alleen voor de huidige eigenaars, als ze de handel verkopen vervalt de deal.
De winkel is al 22 jaar een begrip in Hoogland. Mensen kunnen er niet alleen terecht voor tweedehands spullen, maar ook voor een kopje koffie of gebak.

DANKBAAR

Schellekens is dolblij dat ze door kan met haar winkel. "Ik wil alle 800 mensen die hun handtekening onder de
hebben gezet heel erg bedanken."
Ook het bezoek van tv-programma de Rijdende Rechter heeft geholpen, zegt de eigenares. "Iedereen denkt dat wij ze hebben gebeld, maar zij hingen juist bij ons aan de telefoon. Zij zijn uiteindelijk met de oplossing van de gedoogconstructie gekomen."
Wat ze over vijf jaar gaat doen weet Schellekens nog niet. "In die tijd kan een hoop gebeuren. Misschien verandert het bestemmingsplan wel. Vroeger was dit ook bedoeld als agrarische grond, voordat het in 1987 een woonbestemming kreeg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.