Panorama van Utrechtse Heuvelrug officieel naar landgoed Doorn

DOORN - Landgoed Zonheuvel in Doorn tekent vanmiddag voor de komst van een enorm panorama van de Utrechtse Heuvelrug. Het kunstwerk van ruim vijftig meter lang en vier meter hoog is een initiatief van de Stichting Panorama Heuvelrug.
Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is vanaf 16.00 uur aanwezig voor de intentieverklaring, in gezelschap van het bestuur van de stichting en de kunstenaars. Het mega-schilderij komt in een nieuw gebouw dat speciaal voor het kunstwerk ontworpen wordt. Grote inspiratiebron is het Panorama Mesdag in Den Haag.
"Je komt ergens uit een donkere trap van binnen in het centrum", vertelde initiatiefnemer Leo Dekker in april aan RTV Utrecht. "Daar zit een afdak, zodat je de boven- en onderkant niet kan zien. Dan zie je in een 360 graden-cirkel de Heuvelrug-landschappen."
Het nieuwe gebouw gaat naar schatting bijna drie ton kosten, maar daarvoor kan de organisatie nog wel wat sponsoren gebruiken. Als alles volgens plan verloopt opent het panorama in 2019.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.