OM wil weten wie lek in zaak-Savannah is

UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het Openbaar Ministerie onderzoekt wie zeer gedetailleerde informatie heeft gelekt uit het strafdossier over de gewelddadige dood van Savannah (14) uit Bunschoten begin vorige maand. Dat schrijft de Gooi- en Eemlander. Als de informatie van een medewerker van politie of justitie komt, kan dit ontslag tot gevolg hebben.
RTL Nieuws kwam afgelopen vrijdag met een minutieuze reconstructie van de laatste uren van Savannah. Het meisje was op de dag van haar verdwijning in gezelschap van de 16-jarige verdachte uit Den Bosch.
RTL Nieuws publiceerde chatgesprekken en liet een bewakingsvideo zien waarop de twee frisdrank kopen bij een tankstation. Ook was beeld te zien waarop de verdachte mogelijk over industrieterrein De Kronkels in Bunschoten rijdt op de fiets van Savannah.
Het nieuwsprogramma meldde bovendien dat de jongen spullen van Savannah in huis had en een vals alibi had geregeld.
Voor de ouders van Savannah zou sommige informatie nieuw zijn geweest. "De schade aan het onderzoek zal uiteindelijk misschien wel meevallen. Het gaat er vooral om dat je zoiets niet doet", zegt een woordvoerster van het OM in de Gooi- en Eemlander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.