RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamp Amersfoort kan gaan uitbreiden

LEUSDEN - Kamp Amersfoort ontvangt 500.000 euro van de provincie Utrecht om uit te kunnen breiden. De financiering voor de eerste fase van de renovatie (bovengrondse uitbreiding) is daarmee rond. "Prachtig nieuws", reageert directeur Willemien Meershoek. "Volgend jaar kan de schop in de grond."

Als gevolg van het provinciebesluit komt er nog meer geld vrij. Amersfoort en Leusden dragen respectievelijk 250.000 en 50.000 euro bij. De gemeenten hadden hun steun toegezegd op voorwaarde dat de provincie ook de portemonnee zou trekken.

POSTCODELOTERIJ
Kamp Amersfoort ontving eerder een bijdrage van 1,5 miljoen euro van de Postcodeloterij en 1 miljoen euro van het vfonds. Het centrum zoekt nog geld voor een extra verdieping onder het huidige herinneringscentrum en voor verbetering van het gebied rond het nationaal monument Gevangene voor het vuurpeloton (De Stenen Man).

"Dat is echt nodig om bezoekers zo goed mogelijk te kunnen informeren en om educatief centrum op het gebied van gevangenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog te kunnen worden", vertelt directeur Meershoek.

HISTORIE
Kamp Amersfoort was een van de belangrijkste concentratiekampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 35.000 Nederlanders werden er vastgezet. In de omgeving van het kamp, dat berucht was vanwege de terreur die er heerste, werden meer dan driehonderd gevangenen, veelal verzetsmensen, gefusilleerd. De nazi's voerden tienduizenden gevangenen door naar kampen in Duitsland, waar velen alsnog om het leven kwamen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -