'Tuig' vernielt grote Gerrit Rietveldstoel in Máximapark

UTRECHT - De grote Gerrit Rietveldstoel in het Utrechtse Máximapark is vernield en het is gezien de kosten zeer de vraag of hij nog hersteld wordt. Vorige week werd de zetel ook al eens beklad.
Volgens Stichting Vrienden van het Máximapark is er meer toezicht nodig om het 'tuig' in het park een halt toe te roepen. De handhavers zouden nu te veel op het Stadskantoor zitten. "Heel triest dat dit gebeurd is. Het moet echt anders", zegt Johan de Boer, de voorzitter van Vrienden van het Máximapark.
"Dit kost zoveel geld en het is zo triest voor de vrijwilligers die zich voor de volle 100 procent inzetten om van dit park iets moois te maken. Bij hen loopt de motivatie ook stevig terug en dat willen we niet", aldus De Boer.
Op verschillende plekken in Utrecht zijn XL Rietveldstoelen te vinden vanwege het 100-jarig jubileum van kunststroming De Stijl. De megazetels zijn populair; veel mensen gaan er even op zitten of gaan ermee op de foto. Ook in het Máximapark was dit het geval. De beheerders overwogen zelfs een nieuw 'hufterproof'
exemplaar te laten maken wanneer de stoel weg zou zijn na de viering van 100 jaar De Stijl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.