RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verbazing over bitterballengate: "Gemeenteraad Utrecht kan worden opgeheven"

1/2
UTRECHT - De bitterballendiscussie in de Utrecht gemeenteraad leidt tot hilarische, verbaasde en soms ook boze reacties. Op social media raken mensen niet uitgepraat over het onderwerp.

D66, GroenLinks en PvdD willen minimaal 50 procent vegetarische en veganistische hapjes op gemeentelijke bijeenkomsten. De VVD is daar niet blij mee, die partij zwengelde de discussie gisteren opnieuw aan.

Op Twitter zijn de reacties niet mals. "De gemeenteraad van Utrecht kan opgeheven worden als hier moties aan vuil worden gemaakt", schrijft Wouter Louwerens.


REACTIE VVD

VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen benadrukt dat de bitterballengate niet tot een politieke crisis zal leiden. Toch is hij fel tegen de 'vegaquote'. "De Partij voor de Dieren wil voorschrijven wat je wel en niet eet."

Arno Rutte zit namens de VVD in de Tweede Kamer. Hij begrijpt zijn Utrechtse partijgenoten wel. "De bitterbal is cultureel erfgoed! En onmisbaar bij een goede borrel."


ANDERE PARTIJEN

Andere Utrechtse partijen verbazen zich enorm over de discussie. Maarten van Ooijen van de ChristenUnie twittert: "Kunnen we hier alsjeblieft over ophouden?! Er is werk te doen, luitjes". De PvdA zegt dat de lokale politiek zich met andere zaken moet bezighouden.


PIETER DERKS

Cabaretier Pieter Derks besteedde er in zijn column in De Nieuws BV (Radio 1) ook aandacht aan. "Ik zie in bitterballengate een droevig symbool van alle discussies waar we momenteel in gevangen zitten."

"De VVD voelt alsof hen iets wordt afgepakt. Dat is momenteel een breed gevoeld sentiment waar hele partijen hun bestaansrecht aan ontlenen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -