Instellingen

Henk K. uit Bunschoten blijft in de cel

K. tijdens de zitting vandaag.
K. tijdens de zitting vandaag. © RTV Utrecht / Rik Dogger
© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Henk K. mag zijn proces niet in vrijheid afwachten. De Bunschotense mishandelverdachte blijft voorlopig in de cel, zo oordeelt de rechter.
De 58-jarige man wordt verdacht van poging tot doodslag op zijn zoon door een draaiende motorkettingzaag bij zijn nek te houden. De zoon was toen vastgebonden op een tafel.
Ook zou K. zijn andere kinderen hebben gewurgd, geslagen en hen hebben opgesloten. Tijdens die opsluiting zagen de kinderen geen zonlicht en mochten ze niet naar de wc.

VERKLARINGEN

De verdenkingen zijn gebaseerd op de verklaringen van vier van de negentien kinderen. De overige vijftien kinderen hebben ontlastend tegen hun vader getuigd, bleek uit eerdere zittingen. K. noemde de vier kinderen in het verleden al leugenaars.

GESLOTEN DEUREN

Sindskort is K. van advocaat gewisseld. De reden hiervoor is onduidelijk, zowel de nieuwe als de oude advocaat willen er niets over kwijt. Jaap-Willem Roozemond, de nieuwe advocaat van K., wilde dat de rechtszaak achter gesloten deuren zou plaatsvinden omdat getuigen anders hun verklaringen op elkaar afstemmen. Maar de rechter gaat daar niet in mee.

DANKWOORDEN

Aan het einde van de zitting bedankte K. iedereen die hem steunt. "Ik wil iedereen bedanken die mij een kaart heeft gestuurd", zei de man. Net als tijdens de vorige zittingen was K. gekleed in traditionele visserskledij en waren ook zijn vrouw en twee dochters aanwezig om hem te steunen.
De vader van negentien kinderen zit al negen maanden vast. "Dit is een wraakactie van mijn drugsgebruikende kinderen", zei hij eerder in reactie op de aangiftes die sommige van zijn kinderen tegen hem deden.
RTV Utrecht-verslaggever Rik Dogger was vandaag bij de pro-formazaak aanwezig en maakte een Twitter-verslag.

Henk K. blijft voorlopig vastzitten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.