Instellingen

"Bedrijven nemen liever criminelen dan mensen met migratieachtergrond aan"

UTRECHT - Een geweldsdelinquent van Nederlandse afkomst maakt grotere kans op uitnodiging bij sollicitatie dan sollicitanten met een migratieachtergrond met een blanco strafblad.
Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Universiteit Utrecht (UU), de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR), de Radboud Universiteit (RU).
De onderzoekers verstuurden meer dan 500 gefingeerde sollicitatiebrieven met cv's, in reactie op internetvacatures. In de brieven en cvs werden de etniciteit van de briefschrijver, het al dan niet hebben van een strafblad en het type delict dat was gepleegd (geweldsdelict, vermogensdelict of zedendelict) systematisch gevarieerd. Voor al het overige waren de brieven identiek.

SIGNIFICANT MEER KANS

Volgens de onderzoekers ontving 28 procent van de geweldsdelinquenten van Nederlandse afkomst een uitnodiging, vergeleken met 9 procent van de mensen met een migratieachtergrond en geen geweldsdelict op hun naam. "De verschillen zijn zelfs zo groot dat we zien dat een sollicitant met een Nederlandse achtergrond en een veroordeling voor een geweldsdelict significant meer kans heeft op een positieve reactie dan een persoon met een migratieachtergrond en een leeg strafblad", zegt een van de onderzoekers.
Het onderzoek is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Criminologie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.