RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondernemers strijden deze zomer om pandjes 'hippe' Hardebollenstraat

UTRECHT -

De inschrijvingsprocedure voor dertien voormalige peeskamers in de Utrechtse Hardebollenstraat start waarschijnlijk nog voor de zomervakantie. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad.

De Hardebollenstraat moet een "vernieuwende, creatieve uitstraling" krijgen met "leuke winkels en etalages", zo is in overleg met bewoners bepaald. Tijdens informatiebijeenkomsten hebben betrokkenen hun wensen kenbaar kunnen maken. De meest genoemde functies voor de panden waren: ateliers, cultuur, creatieve winkeltjes, detailhandel (ambachtelijk, kleinschalig, regionaal), horeca (in beperkte mate) en wonen.


HORECA

Hoewel er ook bewoners zijn die overlast vrezen, is er in het bestemmingsplan voor de Hardebollenstraat ruimte voor maximaal vier horecagelegenheden. Het gaat dan om restaurants of daghoreca, zoals een lunchroom of koffiebar.

Ge´nteresseerde (horeca-)ondernemers gaan nu meedingen in een zogenoemde tender. De gemeente hanteert een aantal selectiecriteria. Er wordt bijvoorbeeld een minimaal bod als randvoorwaarde gesteld. De hoogste bieder scoort 60 punten; hoe lager een bod des te minder punten.


UITSTRALING

De selectiecommissie bestaat uit deskundigen van de gemeente, een vertegenwoordiger van de bewoners uit de Hardebollenstraat en een vertegenwoordiger van de ondernemers uit de Voorstraat.

De gemeente kocht de panden vorig jaar, waarmee een definitief einde kwam aan de prostitutie in het gebied. Momenteel worden de gerenoveerde ruimtes op de begane grond verhuurd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -