Sportclubs blijven tegen tarievenbeleid: "Het is geen gelopen race"

UTRECHT - Sportclubs in Utrecht zijn boos op wethouder Jansen. Hij wil een nieuw tarievenbeleid invoeren voor de huur van sportvelden en -zalen in de stad. Kampong, Hercules en Sporting '70 zien hun kosten alleen maar toenemen, maar krijgen er naar eigen zeggen niks voor terug. Vandaag praat de raad over de kwestie.
Met het nieuwe tarievenbeleid voor de buitenvelden wilde de wethouder de huurprijzen van binnen- en buitensporten dichter bij elkaar te brengen. Ook hoopte hij dat sportcomplexen zo efficiënter zouden worden gebruikt.

STEKKER

Maar penningmeester Marjard Krijger van Sporting '70 baalt als een stekker, zo vertelde hij vanochtend op Radio M Utrecht. "We hebben er moeite mee!". Krijger ziet niet gebeuren dat het geld naar de verbetering gaat van de accomodaties in de stad, zoals de bedoeling zou zijn geweest.
"Wij hebben het idee dat er onvoldoende beleid achter zit. Deze stad gaat de komende jaren enorm groeien en dit college en deze wethouder zijn absoluut niet mee bezig met wat dat voor de sportvelden betekent."

GELOPEN RACE

Vandaag beslist de gemeenteraad over de plannen van Jansen en een meerderheid lijkt die te steunen. "We zijn misschien al wel te laat, maar wat ons betreft is het geen gelopen race. De verkiezingen komen eraan en we laten het er niet bij zitten. We blijven kritisch kijken wat er gebeurt!"

"We hebben er moeite mee!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.