Nederlandse 'kinderkoran' op komst

UTRECHT - Naar het voorbeeld van de kinderbijbel verschijnt dit weekend een Nederlandstalig kinderboek over de Koran. Met steun van een aantal grote moslimorganisaties schreef imam Abdulwahid van Bommel het boek 'De Koran, uitleg voor kinderen'. Uitgeverij Parthenon noemt het "de allereerste Nederlandse kinderkoran".
Het geïllustreerde kinderboek is geen letterlijke vertaling van het voor moslims heilige boek en de makers hebben rekening gehouden met islamitische regels, bijvoorbeeld over het afbeelden van profeten.

ULU-MOSKEE

Volgens de uitgever is het opgezet in de stijl van 'filosoferen met kinderen' en stimuleert het kinderen vooral om zelf vragen te stellen. Het boek wordt aanstaande zondag gepresenteerd in de Ulu-moskee in Utrecht.
Het is de bedoeling dat onder meer islamitische basisscholen het gaan gebruiken. "Veel moslimgezinnen zitten te springen om een andere en vrijere benadering die aansluit bij de veelkleurige Nederlandse samenleving en onze vrije stijl van onderwijs", aldus Parthenon in de aankondiging.

BELANGSTELLING

Volgens de uitgever is er ook belangstelling onder niet-moslims die meer over de islam willen weten, maar de Koran onleesbaar vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.