Tien maanden cel voor Nieuwegeinse wegpiraat

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Een 44-jarige man uit Nieuwegein is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan drie voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk in Utrecht. Een motorrijder raakte bij dat ongeluk zwaargewond.
Het ongeluk gebeurde een jaar geleden op de Nedereindseweg. De automobilist had een slok op en reed op de linkerweghelft. De tegemoetkomende motorrijder kon hem niet meer ontwijken en liep zwaar hersenletsel op bij de klap.
De Nieuwegeiner bleek al 14 jaar rond te rijden met een Kameroens rijbewijs dat niet geldig is in Nederland. Hij verklaarde dat hij niet wist dat het document ongeldig was, maar de rechter gelooft dat niet: de man had eerder bij het CBR en de gemeente geïnformeerd naar de status van zijn rijbewijs.

PSYCHISCH LEED

Het slachtoffer is nog altijd aan het herstellen van de gevolgen van de aanrijding. Hij kan zijn werk en hobby's niet meer uitoefenen. De rechtbank rekent het de automobilist zwaar aan dat hij zo veel psychisch leed heeft veroorzaakt.
De Nieuwegeiner heeft bovenop zijn straf een rijontzegging opgelegd gekregen van drie jaar. Voordat hij de weg weer op mag, moet hij opnieuw examen doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.