Raad akkoord met nieuwe tarieven sportaccomodaties

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad heeft ingestemd met een nieuwe tarievenstructuur voor de gemeentelijke sportaccommodaties. Aan dit besluit is twee jaar discussie vooraf gegaan.
Met het nieuwe tarievenbeleid wil de gemeente Utrecht ervoor zorgen dat sportaccommodaties efficiënter gebruikt worden. Zo worden de tarieven voor binnensporten in de daluren verlaagd. Verder worden er in het vervolg verschillende prijzen berekend voor sporthallen ten opzichte van sportzalen.
Buitensporters gaan meer betalen, tot verdriet van veel clubs die in de openlucht sporten. Ze hebben zich tot het laatst verzet tegen de nieuwe tarieven.

VERSCHILLENDE TARIEVEN

Er komen drie verschillende tarieven voor het gebruik van dezelfde accommodatie. Sportverenigingen betalen het minst, maatschappelijke organisaties, buurtverenigingen en dergelijke moeten 15% meer neertellen. Commerciële instellingen betalen een marktconform tarief.
De nieuwe tarieven gaan na de zomer in. Een voorstel van de PvdA om de invoer uit te stellen tot 1 januari 2018 haalde het niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.